Početna Politika privatnosti

Politika privatnosti

Web sajt Povoljnije.comv vrlo ozbiljno shvata svoju odgovornost u pogledu zaštite podataka o ličnosti.

Povoljnije.com (u daljem tekstu web sajt) obvezuje se da će štititi Vašu privatnost i omogućiti Vam najbolje moguće iskustvo korišćenja ove web stranice.

Molimo, pročitajte ovu izjavu kako biste razumjeli kako se odnosimo prema Vašim ličnim podacima. Ova izjava se može mjenjati, pa preporučujemo da je povremeno provjerite.

Ova politika zaštite privatnosti opisuje načine na koje web sajt koristi lične podatke posjetilaca. Davanjem svojih ličnih podataka i prihvatanjem Politike privatnosti potvrđujete da ste saglasni da se Vaši podaci koriste na način opisan u ovoj Politici. Ukoliko se Politika privatnosti promjeni, izmjenjeni tekst Politike ćemo objaviti na ovoj stranici. Kontinuiranom upotrebom ovog sajta, kao i davanjem svojih podataka prilikom online kontakta potvrđujete da ste saglasni i sa izmjenama Politike.

Politika privatnosti je dokument koji garantuje zaštitu privatnosti naših korisnika na Internetu. Web sajt možete pregledati besplatno i bez ikakve obaveze da otkrijete svoj identitet ili ostavite bilo kakve lične podatke. Odlučite li iskoristiti neku od usluga koje nudimo (Pitanje, Komentar…), nužno je da nam ostavite lične podatke, kako bismo bili u mogućnosti da vam obezbjedimo traženo. Tražimo samo informacije koje su nužne kako bismo što bolje realizovali Vaš zahtjev. (Kada se postavlja pitanje, potreban nam je kontakt za povratnu informaciju.)

Kolačići (cookies)

Ovaj web sajt koristi cookies (kolačiće). Kolačići su informacije sačuvane na vašem hard disku koje služe vašem boljem korisničkom iskustvu i funkcionisanju Povoljnije.com portala. Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih mreža i analiziranje saobraćaja. Takođe dijelimo informacije o tome kako koristite sajt sa partnerima za društvene mreže, oglašavanje i analitiku. Ako nastavite da koristite naše web stranice, saglasni ste sa korišćenjem naših kolačića. U bilo kom trenutku možete da promijenite ili opozovete svoju saglasnost iz Deklaracije o kolačićima na našim web stranicama.

Šta je kolačić?

Kolačić je informacija spremljena na Vašem računaru od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama.

Kolačići mogu saćuvati širok pojas informacija uključujući lične informacije (kao što je Vaše ime ili e-mail adresa). Ipak, ova informacija može biti saćuvana jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računaru. Zadane aktivnosti čuvanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promijeniti Vaše postavke internet preglednika da možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, pobrišete spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internet preglednika i slično.

Kako onemogućiti kolačiće

Internet pregledači vam omogućavaju da promjenite podešavanja u vezi sa kolačićima. U vašem internet pregledaču data podešavanja se najčešće nalaze u meniju „Opcije” (Options) ili „Parametri” (Preferences). Za dodatne informacije treba da iskoristite opciju „Pomoć” (Help) u svom internet pregledaču.

Podaci koje skupljamo su sljedeći:

    Domen i IP adresa;
    Vrstu browser-a i operativnog sistema pomoću kojeg se pristupilo našem sajtu;
    Vrijeme pristupa i dužinu posjete;
    Strane koje posjećujete;
    Ukoliko ste posjetili naš web sajt sa nekog drugog sajta, adresu tog sajta;
    Ukoliko nam sami prosledite informacije.

Web sajt neće prodavati, trgovati, iznajmljivati ili davati Vaše lične podatke trećoj strani ni pod kojim uslovima.

Google analitika

Ova web stranica koristi Google Analytics za analizu korišćenja web stranice. Google Analytics upotrebljava kolačiće za prikupljanje standardnih podataka internetskih zapisnika i posetilaca ili podataka u anonimnom obliku. Informacije koje generira kolačić o vašoj upotrebi web stranice (uključujući IP adresu) prenose se Google-u. Informacije se zatim koriste za procjenu korišćenja web stranice posjetioca i za prikupljanje statističkih izveštaja o aktivnostima na web sajtu.

Google-ova pravila o privatnosti dostupna su na adresi: https://policies.google.com/privacy.

Google je razvio dodatni program za pregledač za JavaScript Google analitike kojim se ona isključuje (ga.js, analytics.js, dc.js). Ukoliko želite da budete isključeni iz Google analitike, možete da preuzmete i instalirate dodatni program za svoj mrežni pregledač.

Kako nas kontaktirati?

U svakom trenutku možete zahtjevati brisanje svih podataka slanjem zahtjeva na info@povoljnije.com

Promjene politike privatnosti

Sve promjene politike privatnosti će biti zabilježene ovdje, tako da posjetioci naših stranica uvjek znaju koje informacije prikupljamo, kako ih koristimo.